Forum Vätternrundan

Cykelbarhet! Vill du vinna SM i cykelplanering?

WEBBINARIUM

Om du är intresserad av cyklingens roll i den fysiska miljön är det här ett webbinarium du inte får missa! Svenska Cykelstäder vill hylla goda cykelinsatser och bjuder in till nominering av bidrag till Svenska Cykelstäders cykelplaneringspris 2024! Exempelvis kan det handla om en välplanerad cykellekplats, cykelgata, bro, korsning eller en annan åtgärd som får fler att cykla. Kriterierna för att bli nominerad är att åtgärden ska kännetecknas av cykelbarhet, tillgänglighet och nytänkande. Här har du chansen att själv nominera en fin cykelåtgärd!

Tävlingen går till så att en kunnig jury väljer ut tre av de nominerade åtgärderna. Dessa tre får möjlighet att dokumentera cykelåtgärden i en personlig video som skickas in till Svenska Cykelstäder. I samband med Forum Vätternrundan den 14 juni i Motala kommer de bästa bidragen att visas upp och sedan utses vinnaren på stora scenen. Forum Vätternrundan är en samlingspunkt för forskning, politik, näringsliv, cykelidrotten och cykelsporten i Sverige.

Under webbinariet förklarar Samuel Williams som är verksamhetsledare på Svenska Cykelstäder mer om hur tävlingen går till och vad som avses med cykelbarhet, tillgänglighet och nytänkande. Dessutom kommer förra årets vinnare Krister Isaksson, trafikplanerare i Huddinge kommun, att medverka. Det kommer att bli både lärorikt och inspirerande! Välkommen till ett intressant och insatt samtal!

18april-cykelbarhet

Nominera till cykelplaneringspriset

Har du själv, eller vet du någon som bidragit till åtgärder och utformningar som skapat goda förutsättningar för cykling och som förtjänar att uppmärksammas? Skicka in din nominering senast den 13 maj.

SEMINARIEVÄRDAR

ARRANGÖR